• Een milde vorm van anarchie

   

  Journaliste Emma Brunt gaat langs bij Jet Sluyter en Niko Paape, de oorspronkelijke “bewoners” van nummer 34.

  Lees de tekst op de pdf: Parool 2001

  Met dank aan familie Pauel voor dit krantenknipsel uit het verleden.

  26 juli 2001

 • Redding voor de argusvlinder


  Dit rafelrandje op het Bivoboparkeerterrein is de redding van de argusvlinder. De argusvlinder vertoont de laatste jaren een sterke achteruitgang; de oorzaak daarvan is nog onbekend. Hij staat daarom op de rode lijst.

  Op de foto’s kan je goed zien hoe hij bijna onzichtbaar op het koninginnenkruid zit. Als hij zijn vleugels spreidt is hij prachtig oranje met veel bruine “ogen”.

  Er zijn nog maar weinig plekken in Nederland waar hij voorkomt. Een groot compliment voor onze tuincommissie. Deze vlinder kan alleen overleven als de begroeiing bestaat uit hoge en lage ruigte.

   

   

   

 • Nagenieten geslaagd feest

  Nog heerlijk nagenieten met de feestcommissie van een geslaagd feest. Alles klopte op deze dag, mooi weer, heerlijk eten, lekker muziek die een goed gesprek mogelijk maakte en een geweldig gezelschap.

  Iedereen vermaakte zich uitstekend en tot slot ook nog de voeten gingen van de vloer. Heerlijke muziek, zelfs een polonaise konden we met veel plezier samen doen.

  Dank aan iedereen en aan allen die dit geweldige feest heeft mogelijk gemaakt! Wordt vervolgd?

  Groet namens de feestcommissie,
  Paula Munster

   

   

   

   

 • 11 juni is het zover:  25 jarig BIVOBO jubileum!

  We hopen op mooi weer, want we vieren dit op ons eigen parkeerterrein. Voor de mensen die zich hebben ingeschreven is er de rondvaart met gids. Vertrek om 15 uur. We worden om 17 uur weer afgezet bij Bivobo. Daarna FEEST op het parkeerterrein. Drankjes en borrelnootjes, sjoelbakken, tafeltennis of elkaar ontmoeten.
  18:00/18:30 diner. Daarna gelegenheid tot dansen/praten/chillen.

  We vragen iedereen om mee te nemen: -je eigen stoel, -als je hebt:  een (klap)tafel, -vuurschaal

  De FEEST commissie
  Rudolphine, Gabriele, Anita, Ellen, Paula

 • Redding wilde orchidee

  Op het terrein en in sommige tuinen groeit een zeldzaam plantje; de Rietorchis. Door snel ingrijpen van altijd alerte Peter heeft hij een exemplaar op de helling van de gewisse dood door de grasmaaier gered!

  De rietorchis verspreidt zich via stoffijn zaad. Voor het overleven als plant is zij aangewezen op een symbiose met een bodemschimmel.

  Het is dus heel bijzonder als deze mooie plant op jouw terrein verschijnt.

 • Vlinders van Bivobo

  Wat leeft er in de Bivobo tuin? Heel veel “gewone” dagvlinders. Dit rijtje is ongeveer gelijk aan de landelijke tellingen. Maar we hebben ook een bijzondere: de Argusvlinder. De soort gaat erg achteruit en komt nog maar op een paar plekken in Nederland voor.

 • Vogels van Bivobo

  Een van de leukste dingen op Bivobo zijn de vogels in dit bijzondere gebied. In de tuinen én in het natuurgebied rondom.

  Aan het noordpad kijk je uit op een weilandje. Soms staan er geiten, soms een paar pinken of schapen. Vogels zijn er altijd. Half juni zit er een grote groep Canadese ganzen, ongeveer 3 jongen per paartje. Rustend, gras etend, drinkend uit het slootje. In de groep zijn een paar exemplaren met een witte vlek op zijn kop. (hybride)