You Are Viewing

Kennismaken

Kennismaken met nieuwe BIVOBO leden 2018

Perceel 18

Gerhard /Simone van der Plas
De tip over BIVOBO kwam op het juiste moment. We waren op zoek naar een buitenruimte niet te ver van Amsterdam. Ideaal dus.
Mijn naam is Simone en ik heb samen met Gerhard 2 dochters en 2 katten. Ik ben docent handvaardigheid op een VMBO groen school in Amsterdam en geef cursus edelsmeden in Haarlem.
Gerhard is zzp-er onder de naam goud en houtsmid en maakt van alles, van klein tot groot.
We hebben veel zin om nummer 18 mooier te maken en houden er allebei van om in en rond de tuin bezig te zijn. Kortom genoeg te doen!

Perceel 41

Eelco / Marije Duisterhoff / de Goede
Samen met onze kinderen Evalien (2013) en Gijs (2015) wonen wij met veel plezier op de Oostelijke Eilanden in Amsterdam. Het enige wat ontbrak was de tuin, maar om daar nu voor te verhuizen… Zeker omdat we sinds kort ook allebei dichtbij huis werken. Eelco was ooit zeeman, maar start binnenkort als hoofd Technische dienst van het OLVG-Oost. Marije is docent/onderzoeker bij de Hogeschool van Amsterdam (nu HRM; achtergrond in de psychologie).Gelukkig ontdekten we Bivobo en sinds begin van de zomer zijn we nummer 41 aan het ‘ontginnen’. We hebben een sloep in Amsterdam waar we nog af en toe mee door de grachten varen en we zijn benieuwd naar het water van het Ilperveld. Wij hopen meer tijd op het water door te gaan brengen. Iets wat we langer geleden ook veel deden toen we elkaar leerden kennen bij de Amsterdamse zeilvereniging Orionis.

Perceel 48

Pauline Voortman en Ton van Harreveld
Wij zijn de nieuwe leden van perceel 48. Na ruim 25 jaar in Rome ben ik (Pauline) weer met veel plezier terug in Amsterdam. Ton woont in Barcelona, maar is ook regelmatig in Nederland. Via via ben ik Bivobo op het spoor gekomen.
Ik was meteen enthousiast, ik hou van kamperen en zwemmen, Ton van varen en tuinieren, dus ik zag het plaatje helemaal voor me! We hebben samen vier volwassen kinderen en een kleindochter, dus de tuin geeft ons ook ruimte om vlakbij Amsterdam met elkaar af te spreken. Ik ben organisatie-ontwikkelaar en hou me bezig met leiderschap en cultuurtrajecten in organisaties (www.trustworks.nl), Ton ‘makes sense of sensory’ en is gespecialiseerd in geur (www.odournet.com). We zijn veel op pad, maar gaan zeker tijd vinden voor Bivobo en maken graag kennis met iedereen.

De nieuwe leden van 2016

Nummer 21

Pieter Karsten
Voor mijn werk als Consultant de hele wereld bezocht. Nu gepensioneerd. Water en bootjes is mijn lust en mijn leven. In mijn jeugd met een vrijheid en later met een lemsteraak gevaren behalve in Nederland ( Wadden) in Duitsland, Denemarken en België. Een paar jaar geleden de aak verruild voor een klein motorjacht. Toen we een keer op bezoek zijn geweest op de Bivobo waren we meteen verkocht. De omgeving , de natuur was overweldigend en vervolgens de mogelijkheden aan gegrepen met als resultaat nr 21. We hopen in de komende tijd nader met de andere bivobo’s kennis te maken.

Marion van Harreveld
Ik ben geboren en getogen in Haarlem. Ik ben musica en beeldend kunstenaar en verheug mij erop te gaan werken in BIVOBO op nummer 21! Heerlijk aan het water en de fraaie natuur. Misschien komt de kater ook bij ons op bezoek , hij is welkom want ik ben kattengek.

Kennismaken met nieuwe BIVOBO leden 2014

NR 15

Bas Haanraadts
54 jaar en geboren en getogen Amsterdammer. Ik heb een groot zwak voor boten en wordt daarom ook wel Boten Bas genoemd. Ik heb gewerkt in de financiële sector en in het onderwijs (leraar Nederlands) momenteel heb ik een eigen bedrijf en verkoop ik bootliften. Bivobo was voor mij een ontdekking van rust, ruimte en water. Ik verheug me op de zomer en de ontdekkingstochten door het Ilperveld per boot of per fiets.

Marleen Engbersen
51 jaar en geboren in Breda. Ik werk als rechterhand van een kunstenaar en daarnaast maak ik ook voorlichtingsspellen om kinderen en tieners in m.n. ontwikkelingslanden voor te lichten over hiv en aids en seksualiteit. Samen met Bas hebben we twee dochters, Frederique (21 jaar) en Eva van 18 jaar. Ik bezoek heel graag musea en hoop op het landje ook zelf veel te kunnen knutselen.

Nr 39

Jan en Victoria
We bewonen sinds kort nummer 39. Als geboren en getogen Amsterdammers zochten wij al een tijdje naar een tuin, want tja, we wonen op een hoog met kat, konijnen en goudvissen. De goudvissen zullen we niet meenemen, maar het kan zijn dat er ineens een zwart-witte kater in onze tuin rondloopt en twee konijnen vrolijk op ons grasveldje rondhuppelen. Wij zijn beide freelance journalist en tekstschrijver, en daarnaast schrijft Victoria kinder- en jeugdboeken. We zijn dolblij dat we deze prachtige plek, vlakbij Amsterdam gevonden hebben.

Nr 30

Rudolphine Backer en Gabriele Osburg.
We hebben ieder een eigen praktijk als therapeut lichaamsgericht (trauma) therapie en we geven samen trainingen op het gebied van meditatie en lichaamswerk. Wij wonen in Amsterdam en houden van de weidsheid van het Noord Hollandse landschap en de beschutting en de eigenheid van het BIVOBO terrein.